O nama

Klek je malo turističko, mirno, obiteljsko naselje smješteno na jugu Dalmacije. U Kleku možete pronaći 2 trgovine, ambulantu i poštu u krugu od oko 100 metara i bliže. U blizini apartmana se nalazi nekoliko restorana i kafića, a uz samu kuću je slastičarna. Isto tako uz samu kuću se proteže velika šljunčana plaža sa palmama, gdje postoji mogućnost iznajmljivanja pedalina i suncobrana. Kao gosti imate priliku brodom otići na jednodnevni izlet do obližnjih otoka i mjesta, kao npr. do Stona. Kao gosti “Alfijo” apartmana imate priliku otići u ribolov i dobiti riblju večeru gratis. Blizu Kleka možete posjetiti jedno od slijedećih mjesta:

STON koji je poznat po zidinama i solani. Stonske zidine su obrambeni zid i jedan od najvećih srednjovjekovnih fortifikacijskih urbanističkih pothvata u ukupnoj dužini od 5.5 kilometara, zidine su ojačane sa 40-ak kula i 5 tvrđav. Povezuje Ston i Mali Ston. Što se tiče Stonske solane, jedna je od tri solane u Republici Hrvatskoj, najstarija u Europi i moguće na svijetu. Potječe iz 14. stoljeća i danas je u funkciji. Nastala je nakon što je Dubrovačka Republika 1333. godine kupila Ston i 1360. godine opasala ga obrambenim zidom. Ston je postao idealna lokacija za solanu koja je Republici donosila najviše 15 900 dukata godišnje. Postojalo je mnogo odredba koje točno reguliraju proizvodnju i trgovinu solju na području Republike. Najveća je zarada postignuta 1611. godine. Solana je podijeljena na bazene od kojih je svaki osim Munda nazvan po nekom kršćanskom svecu. Solnin izgled i način proizvodnje doad nije mijenjalo. 2007. se u Stonu u 9 kristalizacijskih bazena obere 530 tona soli po 59 po bazenu.

MAKARSKA je priobalni grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji, smješten podno planine Biokovo. Središte je Makarskog primorja, mikroregije koja se proteže od Brela na zapadu do Gradca na istoku. Makarska s gradskim naseljem Veliko Brdo broji 13716 stanovnika. Povijesno je Makarska značajna kao nekadašnje sjedište Makarske biskupije, a i današnja Splitsko-makarska nadbiskupija nosi makarsko ime u sebi.

DUBROVNIK je grad na jugu Republike Hrvatske, administartivno središte Dubrovačko-neretvanske županije i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Prema popisu iz 2001. godine Dubrovnik je imao 43770 stanovnika, za razliku od 49728 stanovnika prema popisu iz 1991. godine. U popisu iz 2001. godine, 88,39% stanovnika izjasnilo se kao Hrvati. Godine 1979. grad Dubrovnik dodan je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Prosperitet grada Dubrovnika oduvijek se temeljio na pomorskoj trgovini. U srednjem vijeku postao je kao Dubrovačka Republika jedini grad-država na istočnoj obali Jadrana koji je konkurirao Mletačkoj Republici. Uz svoje bogatstvo i diplomaciju, grad je postigao izvanredan stupanj razvoja, posebno tijekom 15. i 16. stoljeća. Dubrovnik je bio jedan od središta razvitka hrvatskog jezika i književnosti te su u njemu stanovali mnogi značajni hrvatski pjesnici, dramatičari, slikari, matematičari, fizičari i drugi učenjaci.